Hoe voer je duurzaamheid door in het vervoer?

Net een stapje extra doen, dat vinden wij bij Van der Zanden Taxi & Tours heel normaal. Dat ziet u in alles wat wij doen. In onze dienstverlening, in de omgang met onze chauffeurs, maar ook in de manier waarop wij inspelen op duurzaamheid en de bescherming van het milieu. Onze processen zijn erop gericht om het milieu zo min mogelijk te belasten en zelfs het voortouw te nemen in duurzame oplossingen en initiatieven binnen de branche. Zo draagt Van der Zanden Taxi & Tours een belangrijk steentje bij aan een betere leefomgeving, voor onszelf en volgende generaties.

ISO 9001 en TX-Keur gecertificeerd
Van der Zanden Taxi & Tours streeft naar kwaliteit, professionaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid. Altijd een stapje meer doen dan wat er verwacht wordt, daar streven wij naar. Vandaar dat ook innovatie en duurzaamheid belangrijke prioriteiten voor ons zijn. Onze bedrijfsprocessen voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteits- en milieumanagement. Wij zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001 en TX-Keur normen.

Afvalscheiding voor een beter milieu
Bij Van der Zanden Taxi & Tours wordt al het afval gescheiden, zowel op ons hoofdkantoor in Helmond als bij terugkomst van onze taxi’s en in onze VIP-bussen en luxe touringcars. De koffiebekertjes worden gerecycled en zijn biologisch afbreekbaar. Het zijn slechts enkele voorbeelden van onze initiatieven om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Een duurzaam en toekomstbestendig kantoorpand
Ons modern hoofdkantoor in Helmond is voorzien van de strengste eisen op het gebied van energiebeheersing, duurzaamheid en efficiëntie. Dankzij de LED-verlichting, climate control, sensoren en een regelmatige monitoring van ons energieverbruik voorkomen wij verspilling en onnodig verbruik van energie. Wij gebruiken geen gas, enkel groene stroom en er liggen 140 zonnepanelen op het dak. De ramen bestaan uit dubbel glas, waardoor een optimale isolatie van het kantoorpand wordt gerealiseerd. Zo worden ook de voertuigen in onze wasstraat gewassen met opgevangen regenwater.

Milieuvriendelijke taxi’s en touringcars en duurzame rijstijl
Ons wagenpark bestaat uitsluitend uit moderne en milieuvriendelijke touringcars, die zo min mogelijk schadelijke stoffen uitstoten. Onze nieuwe touringcars zijn uitgerust zijn met Euro-6 motoren. De brandstof Traxx Zero staat voor een slimme combinatie van reductie en compensatie en is volledig CO2-neutraal voor deze voertuigen. Onze nieuwe taxi’s zijn elektrisch, waarmee Van der Zanden Taxi & Tours bijdraagt aan een schone stad zonder uitlaatgassen en stimulans voor duurzame, elektrische energie. Bovendien besteden onze ervaren taxi- en touringcarchauffeurs veel aandacht aan de technieken van het Nieuwe Rijden, waarmee grote besparingen op het gebied van brandstofverbruik en slijtage gerealiseerd worden. 

Goed voorbeeld doet goed volgen
Een beter milieu begint bij jezelf, maar samen bereiken we meer dan alleen. Daarom stellen wij onze (nieuwe) leveranciers regelmatig de vraag: “Wat doet u voor het milieu?” Wij inspireren onze partners graag om samen met ons de impact op het milieu te reduceren.